Comunicate, Evenimente|

Data/Ora
Date(s) - 09/08/2022
Toată ziua

Categoria


Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa organizează, în luna august 2022, activităţi de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanța protecției solare, în prevenirea cancerelor de piele.

     Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, la fiecare 4 minute o persoană moare de cancer de piele. Legătura dintre expunerea la soare şi cancerele de piele a fost descoperită abia în 1956.

      In România peste 1000 de persoane sunt diagnosticate anual cu melanom malign, iar aproape o treime decedează din cauza acestei afecţiuni.

     Scopul Campaniei este reducerea incidenţei cancerelor de piele, în mod special a melanomului malign, a afecţiunilor oculare şi a altor patologii secundare expunerii excesive la radiaţiile ultraviolete.

      Obiectivul principal al Campaniei este creşterea gradului de informare a populaţiei cu privire la riscul apariţiei afecţiunilor maligne la nivelul tegumentelor sau a altor afecţiuni datorate expunerii excesive la soare.

      Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, asigură coordonarea la nivel naţional a acestei campanii.

      La nivel judeţean, coordonarea este asigurată de Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa prin Compartimentul de Promovare a Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate.

 

Bucuraţi-vă în siguranţă de soare!

Nu uitaţi – pălăria şi ochelarii de soare, hidratarea corespunzătoare, utilizarea cremelor de protecţie solară!

Comentariile sunt oprite.

Close Search Window
Sari la conținut